top of page

Fuktskyddssystem för Tak, Bygg och VA

Dränering med Delta box

 

Delta Box dräneringskloss är ett förtillverkat dräneringselement som är uppbyggt runt ett typgodkänt dräneringsrör av plast enligt ss 3520. Som läggs i en massa bestående av expanderade polystyrencellplastkulor och formpressas till en dräneringskloss.

 

Delta Box är unik i sin uppbyggnad, varje cellplastkula är omsluten av ett speciellt bindemedel som både limmar och även förhindrar cellplasten att absorbera fukt och vatten. Detta gör att Delta Box får en mycket bra funktion och livslängd vid en dränering. Produkten underlättar även dräneringsarbetet genom att den redan har ett dränerande skikt och du behöver ingen makadam. Delta Boxens funktion är som all dränering har, att ta upp förhöjda grundvattennivåer och förhindra att vattnet stiger ovanför skadliga nivåer.

 

Vanliga filtrerande dräneringar kräver singel eller makadam som fyllnadsmaterial runt dräneringsröret, men med systemet Delta Box slipper du detta och du kan i allra flesta fall återfylla med samma material som grävdes upp vid dräneringsarbetets början.

Project2.jpg

Optiweb

 

Optiwebduken är vattentät utifrån och diffusionsöppen inifrån. Med andra ord har den en gore-tex funktion. Används till system Optidrain som skyddsduk utanpå skivorna mot jordmassorna. På grund av att den är vattentät utifrån så håller sig Optidrain skivorna torra och du erhåller ett bättre isolervärde i materialet och fukt inifrån systemet kan diffundera

ut genom skyddsduken.

Utsidan på Optiweb duken är grön och insidan (mot skivorna) är gråsvart och i vissa fall vit.

Optidrain® ger dig en varm och torr grund

 

 

I Optidrain®-skivan, är varje expanderad polystyren plastkula är helt omsluten av bitumen och latexlim. Detta förhindrar Optidrain® skivan från att absorbera vatten och fukt samt med den unika porstrukturen finns det en väg för vatten och fukt att transporteras bort.

 

Optidrain® systemet skillnad jämfört med konkurrerande märken är att istället för att klä utsidan med fiberduk har vi valt vår Optiweb duk utanpå skivorna. Optiweb duken är vattentät utifrån men diffusionsöppen inifrån, med andra ord har den en gore-tex funktion. Detta gör att Optidrain® har en mycket hög isoleringsförmåga på grund av att skivorna är torra från början och bara behöver ta hand om fukt som kommer inifrån källarväggen.

 

Fördelarna när du har en utvändig isolerad fuktspärr som Optidrain® är dess dränerande, kapillärbrytande och värmeisolerande system som gör att källarväggen håller sig torr och varm, dygnet runt, året om.

Project3.jpg
Project4.jpg
2013-08-14 12.42.27.jpg

Blästring.

 

Det är av stor vikt att grunden är ren och fri från gammal kallasfalt. Vi blästrar alltid grunden för att optimera förutsättningarna för det nya fuktskyddet och för att få en så snabb uttorkning som möjligt av källarväggen.

sgc-top1.jpg
bottom of page